Antena de telefonia mòbil perillosa

antena mobil
La comunitat de veïns de l’edifici situat al carrer Fastenrath 176 / Hortal 35 de Barcelona, ha aprovat en junta veïnal la instal•lació d’una antena de telefonia mòbil en contra de l’opinió de la majoria dels seus propietaris residents. La constructora, Grup Quimana, incorre a l’abús de dret per superioritat, imposant la seva decisió a favor de l’antena sobre la resta de veïns que estan en contra.

L’antena estarà col•locada en una part de la terrassa comunitària de l’edifici que, per a major perill, queda per sota dels edificis confrontants i fins i tot per sota dels veïns que viuen en els àtics del mateix bloc de pisos. La radiació electromagnètica incidirà de forma directa i molt intensa cap a totes les persones que viuen als edificis del voltant, ja que la distància entre l’antena i l’habitatge més proper és de menys de 10 metres.

Una forta polèmica s’ha aixecat entre el veïnat del Carmel. Les evidències científiques, cada vegada més nombroses, que aquest tipus d’antenes de telefonia mòbil generen tot tipus de problemes i trastorns a les persones (maldecaps, migranyes, ansietat, sensibilitat a la radiació, càncer, leucèmia infantil, etc.), són un clar factor de risc per als habitatges propers a aquest edifici, així com a les cinc escoles, dues guarderies, un CAP, una biblioteca, un centre cívic, dos parcs i diverses esglésies, situats a l’entorn de l’antena.

Els veïns i veïnes, el teixit associatiu del barri, comerciants, ampa’s, etc., estem ja mobilitzant-nos i manifestant-nos en contra d’aquesta antena: cassolades totes les nits a les 21.30h, reunions periòdiques amb els veïns, recollida de signatures, xarxes socials… No pararem fins a impedir la instal•lació de l’antena en pro d’una millor qualitat de vida i manteniment de la nostra salut.

Coordinadora de la Lluita contra Antena de Telefonia del Carmel (BCN)